سایت تخصصی نرم افزارهای فنی و مهندسی

آموزش نرم افزارهای تخصصی فنی و مهندسی

نرم افزار Matlab چیست و چرا شما باید از آن استفاده کنید؟

۷ بازديد



متلب Matlab برگرفته از لغات Matrix Laboratory به معنای آزمایشگاه ماتریس می باشد این بدین معنا است که تمام عملیات و محاسبات در نرم افزار متلببا رویکرد ماتریسی صورت می پذیرد. یک محیط برنامه نویسی کامل با زبان برنامه نویسی خاص خود و کتابخانه ای غنی با toolbox های فراوان.

نکته

نرم افزار متلبدارای یک محیط توسعه یافته کدنویسی است. محیطی که به شما کمک می کند تا بر خلاف یک ویرایشگر متن مانند Notepad، شما قادر به ردیابی خطاهای کدنویسی، تکمیل دستورات می باشید، همچنین پیشنهادات عملکردی را در هر لحظه به شما اعلام می کند.

چرا نرم افزار متلب مهارت خوبی است؟

نرم افزار متلبدر بسیاری از صنایع استفاده می شود و اساساً در هر شغل و حرفه ای که نیازمند تجزیه و تحلیل داده ها است کاربرد وسیع دارد. با توجه به اینکه در عصر حاضر دیتا و اطلاعات جزء مهم ترین و راهبردی ترین ارکان یک سازمان می باشد، بنابراین تحلیل داده ها و انجام محاسبات ریاضی و آماری با نرم افزار متلباز اهمیت چشمگیری برخوردار است و این برای شما بسیار ارزشمند است که قادر هستید به سرعت و به راحتی دیتا های خود را تحلیل نمایید.

نرم افزار متلب کجا مورد استفاده قرار می گیرد؟

اغلب محققین جهت تجزیه و تحلیل داده ها و حل مسائل خود به ناچار نیازمند یادگیری یک زبان برنامه نویسی می باشند تا بتوانند به کمک سرعت بالای کامپیوتر مسائل خود را به زبان کامپیوتر ترجمه نمایند و به جای اینکه خودشان آن ها را حل کنند این زحمت را به کامپیوترها دهند تا با سرعت بالا و دقت فوق العاده مسائل را حل کنند.

بنابراین می بایست زبان صحبت کردن با کامپیوتر را فراگرفت. یکی از این زبان ها، برنامه نویسی با نرم افزار متلباست. در ادامه باید بدانیم که نرم افزار متلباز چه قسمت هایی تشکیل شده است.

 

 نرم افزار متلب از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

  زبان متلب:

متلب یک زبان سطح بالای ماتریس- آرایه‌ای است ویژگی‌های برنامه‌نویسی شی گرا را شامل می‌شود که می‌توان با کمک آن برنامه‌های ساده و پیچیده را ایجاد کرد.

  محیط کاری متلب:

مجموعه‌ای از ابزار و امکانات است که شما به‌عنوان کاربر متلبیا برنامه‌نویس متلببا آن‌ها تعامل دارید. این محیط شامل امکاناتی برای مدیریت متغیرها در فضای کاری  و ابزاری جهت توسعه، مدیریت، رفع خطا و ایجادMفایل‌ها در برنامه‌های متلبمی‌باشد.

  کنترل گرافیک: همان سیستم گرافیکی متلب است که شامل دستورات سطح بالا برای تجسم داده‌های دوبعدی و سه‌بعدی، پردازش تصویر، انیمیشن و گرافیک است. همچنین شامل دستورات سطح پایین است که به شما اجازه می‌دهد که ظاهر گرافیکی برنامه‌های خود را به‌صورت سفارشی طراحی کنید.

 

 کتابخانه توابع ریاضی متلب:

مجموعه گسترده‌ای از الگوریتم‌های محاسباتی اعم از توابع ابتدایی مانند سینوس، کسینوس تا توابع پیچیده مانند ماتریس معکوس، مقادیر ویژه ماتریس و تبدیل فوریه سریع را شامل می‌شود.

 

 رابط برنامه‌های کاربردی متلب (API):

کتابخانه‌ای است که امکان نوشتن برنامه‌های فرترن و C که با متلبدر تعامل باشند را فراهم می‌کند. این رابط شامل امکاناتی نظیر فراخوانی روال از متلب(اتصال پویا)، فراخوانی متلب به‌عنوان یک موتور محاسباتی و خواندن و نوشتن به فایل‌های mat است.

هک کردن یعنی چه؟ انواع آن و ۳۳ روش جلوگیری از هک

۷ بازديد

هک کردن
اگر فرهنگ جامعه، شما را به این باور رسانده است که هک چیزی است که فقط بر مشاغل بزرگ و دولت ها تأثیر می گذارد، اشتباه می کنید. هک کردن می تواند اشکال مختلفی داشته باشد و هرکسی را که دارای یک دستگاه مجهز به اینترنت است، تحت تأثیر قرار دهد. اگر تا به حال از یک وب سایت مخرب بازدید کرده اید، یک پیوست از یک ایمیل مشکوک را دانلود کرده اید یا از WiFi عمومی برای دسترسی به اینترنت استفاده کرده اید، ممکن است شما نیز قربانی هک شده باشید.

اقدام کلیدی: هک کردن یک چتر برای طیف وسیعی از فعالیت ها است که هدف آن ها به خطر انداختن رایانه ها و شبکه ها با بهره برداری از نقاط ضعف امنیتی آن ها است. اگرچه می توان از هک به صورت خوب استفاده کرد، اما بیشتر حملات، به نفع هکرهای مسئول آن ها انجام می شود. برای آگاهی از انواع اصلی هک و متداول ترین تکنیک های هک، ادامه مطلب را بخوانید.

هک کردن چیست؟

هک کردن یک اصطلاح کلی برای فعالیت های مختلفی است که سعی در به خطر انداختن رایانه ها و شبکه ها دارد. این موضوع، به هرگونه نفوذ غیرمجاز در دستگاه، شبکه یا سرور گفته می شود که حریم خصوصی مالکان و کاربران آن ها را نقض می کند و یا هدف آن آسیب رساندن به خصوصیات مبتنی بر رایانه مانند پرونده ها، برنامه ها و وب سایت ها است. در حالی که این اصطلاح می تواند به فعالیت های غیر مخرب نیز اشاره داشته باشد، اما بیشتر اوقات با تلاش های سوء استفاده از آسیب پذیری های سیستم به سود مجرم در ارتباط است.

افرادی که دست به هک کردن می زنند، معمولاً هکر خوانده می شوند. این اصطلاح که برای اولین بار در یک مقاله از مجله ۱۹۸۰ استفاده شد، چند سال بعد توسط فیلم های “Tron” و “WarGames” محبوب شد. با گذشت سال ها، هکرها به یکی از اصلی ترین اشخاص فرهنگ عامه تبدیل شده اند. با این حال، تصویر معمول هکرها به عنوان نوابغ برنامه نویسی خودآموز و هیجان طلب نه تنها کلیشه ای است بلکه بسیار اغراق آمیز است.

آشنایی کامل با پریماورا Primavera P6

۷ بازديد


نرم افزار پریماورا Primavera P6 چیست؟
نرم افزار پریماورا Primavera، شامل مدیریت پروژه و مدیریت محصول، است که امکان همکاری، کنترل و ادغام با سایر نرم افزار های سازمانی و مدیریت پروژه ای را دارد. نرم افزار پریماورا Primavera P6، جدید ترین نسخه ی منتشر شده از این نرم افزار است. در واقع نرم افزار پریماورا به سازمان ها و شرکت ها کمک می کند تا فعالیت ها و پروژه های خود را سازماندهی و مرتب سازی کنند.

فعالیت های نرم افزار پریماورا Primavera P6 چیست؟

  • مدیریت زمان پروژه
  • مدیریت ریسک پروژه
  • مدیریت هزینه پروژه

سطوح مختلف پروژه در نرم افزار پریماورا Primavera P6

  • اطلاعات بنیادی و کلیدی پروژه (Project Information): این اطلاعات شامل مشخصات پروژه، هزینه ی برآورد شده ی پروژه، قرار داد ها و … می باشد.
  • مکاتبات و ارتباطات پروژه (Communication): این مکاتبات شامل، ثبت و پیگیری صورت جلسات و دستور جلسات، مکالمات تلفنی، نامه ها، دست نویس ها، مدارک و … می شود.

قابلیت های پریماورا چیست؟

۹ بازديد

نرم افزار پریماورا با امکانات و ویژگی هایی که دارد، توجه کارشناسان برنامه ریزی و مدیران کنترل پروژه را به خود جلب کرده است. از کاربرد های نرم افزار پریماورا Primavera P6 می توان موارد زیر را نام برد:

  • گزارش دهی (Reporting) که شامل گزارش پیشرفت، گزارش های شرحی و … می شود.
  • کنترل فعالیت اعضای پروژه (Team Members)
  • شرح وضعیت (Progress Reporter) که به برنامه ریزی مصرف منابع و تجزیه و تحلیل نحوه ی مصرف آن می پردازد
  • مدیریت پروژه (Project Management) که شامل زمان بندی پروژه، تعیین بودجه ریزی، مدیریت مسایل و مشکلات، مدیریت اسناد پروژه و … می شود.
  • مدیریت سبد دارایی ها (Portfolio Managements) شامل تحلیل وضعیت سبد دارایی می شود.
  • زمانبندی: برای اطمینان از برنامه‌ریزی صحیح، پریماورا  شامل آرایه‌ای از هشدارهای برنامه‌ریزی و ابزارهای گزارشگری است که منجر به حفظ پروژه طبق برنامه و در حد بودجه پیش‌بینی می‌شود.
  • مدیریت ریسک و فرصت‌ها: مدیران پروژه به راحتی می‌توانند زمان وقوع ریسک‌ها و تأثیر این خطرات را در خط مبنای برنامه مشخص کنند. ریسک اولیه و تکراری توسط مدیران پروژه و همچنین تجزیه و تحلیل فرصت‌ها در برنامه انجام می‌شود.
  • مدیریت منابع: استفاده از منابع می‌تواند توسط مدیران پروژه در پریماورا به دقت کنترل شود و پیش‌بینی تغییرات در دسترس بودن منابع را ایجاد می‌کند. برای ادامه مسیر پروژه، مدیران پروژه مشخص می‌کنند که منابع دیگری ممکن است در این نرم افزار هدایت شوند. کاربران می‌توانند با بهره گیری از ابزار تجسم، داده‌های خام را به فایل‌های گرافیکی قابل فهم و قابل اشتراک گذاری تبدیل کنند.
  • مدیریت قرارداد: مدیران پروژه می‌تواند با کمک پریماورا، چندین پروژه یا برنامه را کنترل کنند. مدیران پروژه می‌توانند اطلاعات را از پایگاه داده اوراکل در چند ثانیه کپی کنند و این می‌تواند زمانی اتفاق بیفتد که یک پروژه جدید بلافاصله بعد از اتمام پروژه قبلی آغاز می‌شود.